Op dit moment is de culturele sector nogal in beweging. Verzelfstandigingen, fusies, organisaties die nog amper het hoofd boven water kunnen houden en zelfs faillissementen bepalen het actuele nieuwsbeeld. Het lijkt wel alsof het alleen nog gaat om de cijfers en niet meer om de inhoud. Inkomsten staan onder druk door o.a. bezuinigende en terugtredende overheden en/of het afhaken van sponsoren. Cultuurconsumenten zijn ook voorzichtiger geworden met hun bestedingen. Overheden willen graag dat cultuurorganisaties zich steeds meer gaan gedragen als ondernemers en dat zij meer inkomsten moeten verwerven uit de markt.

 

Wat kan CultConsult voor uw organisatie betekenen?

CultConsult is het organisatie- en adviesbureau van de stichting EduCult en is gespecialiseerd in strategisch management ten behoeve van de cultuursector. Zij heeft veel ervaring met bovengenoemde zaken en problematiek en draagt graag adequate oplossingen aan. CultConsult kan u op de volgende gebieden behulpzaam zijn:

Management & organisatie: verzelfstandiging, fusie, inrichting van organisatie en veranderingstrajecten, HRM, juridische vraagstukken, opstellen van begrotingen, financiƫle bedrijfsvoering, het verzorgen van (interim) managementwerkzaamheden;

Strategie en beleid: verhogen van bezoekersaantallen, aanboren van nieuwe doelgroepen, afstemming van product op de markt, ontwikkeling van nieuwe producten en concepten, verhoging van inkomsten, opstellen van strategische marketingplannen, opstellen van een beleidsplan/ondernemingsplan, begeleiding van subsidieaanvragen, maken en begeleiden van relatiemarketing- en sponsorplannen, het volledig verzorgen van uw (podium)programmering of conceptinvulling van exposities/tentoonstellingen;

Marketing & Publiciteit: bieden van concrete ondersteuning en/of begeleiding van marketing- en publiciteitscampagnes.

Werkwijze CultConsult

CultConsult hanteert een ‘no nonsens aanpak’, doelgericht en effectief. Na een korte maar grondige analyse van uw organisatie in relatie met uw vraag/behoefte, komen wij met een adequate, pragmatische en vooral werkbare oplossing. U ontvangt van ons geen duimendik rapport, maar een ‘compacte blauwdruk’ waarmee u snel resultaat boekt. Desgewenst kunnen wij u daarbij (tijdelijk) begeleiden. Al onze oplossingen zijn erop gericht om uw organisatie toekomstbestendig te maken. CultConsult is onderdeel van de stichting EduCult en heeft dus geen winstoogmerk. Daarom zijn onze tarieven t.o.v. andere bureaus sterk concurrerend. Adviseren en oplossingen aandragen blijft altijd maatwerk. Daarom hebben wij geen glossy informatiebrochure, maar gaan we graag direct met u in gesprek. Het eerste oriĆ«nterende gesprek is altijd kosteloos en uiteraard vrijblijvend.

 

Drs. Heiko Willem Kuipers is consultant bij CultConsult en studeerde o.a. schoolmuziek, bedrijfskunde, bestuurs- en organisatiewetenschap en heeft zich gespecialiseerd in strategisch management en strategische marketing t.b.v. de cultuursector. Na vele jaren werkzaam te zijn geweest als musicus en docent aan muziekscholen en scholen voor voortgezet onderwijs, maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven. Uiteindelijk keerde hij terug naar de cultuur-sector en was o.a. werkzaam als marketingmanager en directeur van een aantal culturele organisaties, waaronder een museum en tweetal theaters. Vanwege zijn cultuurinhoudelijke kennis gekoppeld aan praktische managementervaring met bedrijfsprocessen in zowel de profit- als non profit sector, kan hij de vertaalslag maken tussen zakelijke en culturele belangen.

 

 

 

 

e-mail Homepage Productiehuis Noord MeerMuziek