Productiehuis Noord produceert, ondersteunt en begeleidt podiumproducties en culturele evenementen. Daarnaast verzorgen wij ook het management, de bijkomende administratie en de verkoop. Behalve productiehuis zijn we in feite ook impresariaat. We verzorgen ook de theatertechniek (o.a. licht en geluid), publiciteitsmateriaal en marketingcampagnes. Alle contracten en algemene voorwaarden zijn volgens de Mantelovereenkomst VSCD-VVTP.

Op dit moment begeleidt Productiehuis Noord de productie van een uniek theaterconcert met de naam: “De nieuwe jas van Ede”. De uitvoerenden zijn zangeres en cabaretière Marieke Klooster (Vrouw Holland) en Trio Philip Baumgarten (Philip Baumgarten - basgitaar & contrabas, Leonieke Vermeer - piano en Matthias van Olst - drums). De theatertournee staat gepland voor seizoen 2015-2016.

Dit unieke theaterconcert is een ode aan Ede Staal. In 2016 is het namelijk al weer 30 jaar geleden dat deze populaire streektaalzanger en -dichter overleed. Ede liet een omvangrijk en indrukwekkend oeuvre na die zowel de inwoners van Groningen als mensen van ver daarbuiten heeft beroerd. Er zijn meer dan 100.000 van zijn platen en cd’s verkocht.

Philip Baumgarten heeft de tijdloze melodieën van Ede bewerkt en heeft daarmee zijn muziek een nieuwe dimensie gegeven: de mooiste liedjes zijn verpakt in een nieuw “jazzy jasje”, zonder dat het originele en authentieke karakter is aangetast. De muziek van Ede blijft herkenbaar, melodieus, poëtisch en zeer toegankelijk voor een breed publiek.

Het resultaat is verrassend: een zeer verfrissend en swingend, maar ook soms ingetogen theaterconcert.

 

e-mail homepage MéérMuziek CultConsult